Salihamidžić je još jednom pokazao da je majstor za transfere

Pavard stiže u Bayern?

Salihamidžić je još jednom pokazao da je majstor za transfere

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske plasirala se među osam najboljih ekipa svijeta, a čelnici mnhenskog Bayerna oko su upravo "bacili" na jednog od igrača Trikolora.

Francuska je u osmini finala savladala Argentinu sa 4:3 i tako se plasirala dalje, a u ovom meču zablistao je mnogima nepoznati Benjamin Pavard. Ovaj desni bek Stuttgarta postigao je vjerovatno najljepši gol dosadašnjeg izdanja Mundijala, a svojom igrom skrenuo je pažnju mnogih klubova.

Ipak, prema pisanju njemačkih medija najveći interes za Pavarda pokazao je Bayern. Sportski direktor Bavaraca, Hasan Salihamidžić, već je uspostavio kontakt s ovim igračem jer je Bayern spreman da aktivira njegovu otkupnu klauzulu, ali narednog ljeta.

Pored Bayerna interes su pokazali Arsenal, Tottenham i Napoli, no Bavarci su već odlučni da završe posao s ovim 22-godišnjim igračem. Njegova otkupna klauzula iznosi 35 miliona eura, a Bayernu ostaje samo da dogovori uslove ugovora sa Pavardom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sport Bild prenosi da Bayern ima "pole poziciju" jer je Pavard zainteresovan da ostane u Bundesligi i potpiše za prvaka Njemačke. Ovaj 22-godišnji igrač bi narednu sezonu ostao u Stuttgartu, a potom bi se priključio ekipi Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi