Salihamidžić na novu funkciju stupio u stilu, od prethodne se oprostio odličnim poslom

Više nije sportski direktor Bayerna

Salihamidžić na novu funkciju stupio u stilu, od prethodne se oprostio odličnim poslom

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić od danas nije sportski direktor Bayerna i ubuduće će obnašati jednu od funkcija u Upravnom odboru ovog evropskog i svjetskog giganta. 

Salihamidžić se od sada već bivše funkcije oprostio u stilu. Uspio je završiti transfer jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope Tanguya Nianzoua Kouassija.

Kouassi je s Bayernom potpisao ugovor do 2024. godine, primarna pozicija ovog 18-godišnjaka je štoper, a može igrati na više pozicija u odbrani.

"Sretan sam što mogu igrati za Bayern. Ovo je veliki klub, bogate traidicije. Zaista se nadama da ću se uspjeti etablirati igrati na mnogo mečev. Zbog toga ću raditi naporno", rekao je Kouassi koji je prošao omladinske selekcije PSG-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sretni smo što smo uspjeli dovesti Kouassija u Bayern. Riječ je o jednom od najvećih evropskih talenadat. Sigurni smo da će u Minhenu imati veliku karijeru i da će pojačati naš tim", kazao je Salihamidžić.

U prošloj sezoni Kouassi je upisao šest nastupa u Ligue 1 za seniorski tim PSG-a, zabio je dva gola u remiju protiv Amiensa (4:4). Standardan je član omladinskih selekcija Francuske.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJ90
Hahahaha sat vremena tri članka. Na svakom različito piše. Ja portala..
2 0
EdwinPol
Nije napredovao, nego je sklonjen. U Bayernu se sve dzentlmenski radi. Sad ce neko drugi doci na njegovu poziciju, a njega ce kroz koju godinu raznim varijacijama skloniti i iz izvrsnog odbora.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi