Salihamidžić od ljeta na novoj funkciji: Ponosan sam...
Foto: EPA

Jednoglasno potvrđena odluka

Salihamidžić od ljeta na novoj funkciji: Ponosan sam...

Nekadašnji reprezentativac BiH Hasan Salihamidžić od 1. juna sljedeće godine bit će u Nadzornom odboru Bayerna.

Nagrada je to Salihamidžiću za sjajan posao koji je u posljednje dvije godine napravio na funkciji sportskog direktora, čime je, između ostalog, pokazao da je prava osoba za budućnost Bavaraca.

Nakon što je na jučerašnjem sastanku jednoglasno potvrđena odluka o unapređenju, predsjednik Nadzornog odbora Bayerna Herbert Hainer nije propustio priliku da nahvali bivšeg bh. fudbalera i istakne od kolike će važnosti biti u narednom periodu.

"U proteklom periodu je Salihamidžić napravio mnoge stvari kao sportski direktor. Kako u prvom timu, tako i u juniorskom. Nadzorni odbor je uvjeren da će on biti pravi čovjek da pomogne oblikovanje i bude odgovoran za budućnost Bayerna", izjavio je Heiner.

Na ukazanom povjerenju se zahvalio i Salihamidžić.

"Radujem se novom izazovu i radu s kolegama. Zajedno imamo obavezu odrediti budućnost Bayerna kako bi bili uspješni i zadržali svoj kontinuitet. Želim se zahvaliti Rummeniggeu za veliku podršku koju mi je ukazao u posljednje dvije godine. Čini me ponosnim to što radim za ovaj klub", poručio je Hasan.

Za vrijeme Salihamidžićevog mandata za poziciji sportskog direktora, Bayern je osvojio dvije titule u Njemačkoj i jedan DFB Pokal. I mlađe selekcije su također osvojile nekoliko trofeja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

View this post on Instagram

I'd like to thank the supervisory board led by Uli Hoeneß and Herbert Hainer for their confidence and appreciation. I'm looking forward to working with my colleagues on the executive board. Together we have the challenge and obligation to set a future course for @FCBayern so we can be successful and maintain our identity. I'd like to thank Karl-Heinz Rummenigge for the great support he has shown me over the past two years. It makes me proud to work for this magnificent club. #MiaSanMia Ich möchte mich sehr beim Aufsichtsrat um Uli Hoeneß und Herbert Hainer für das Vertrauen und die Wertschätzung bedanken. Ich freue mich auf die Zusammenarbeit mit meinen Kollegen im Vorstand. Gemeinsam haben wir die Aufgabe und die Verpflichtung, den @FCBayern für die Zukunft so auszurichten, dass wir erfolgreich sein können und dabei unsere Identität bewahren. Ich möchte mich auch bei Karl-Heinz Rummenigge bedanken, der mich in den vergangenen zwei Jahren maßgeblich unterstützt hat. Es macht mich stolz, für diesen großartigen Klub zu arbeiten. #MiaSanMia

A post shared by Hasan "Brazzo" Salihamidžić (@brazzo_hasan_salihamidzic) on

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi