Salihamidžić oduševljen pojačanjem Bayerna: Mali je nevjerovatan

Ima samo 17 godina

Salihamidžić oduševljen pojačanjem Bayerna: Mali je nevjerovatan

U dobro isplaniranom potezu, Bayern Munchen doveo je igrača za kojeg je malo ko čuo.

Naime od 1. januara 2019. novi član Bayerna bit će Alphonso Davies fudbaler Vanvouver Whitecapsa.

Iako je relativno nepoznat široj javnosti, svojim talentom privukao je pažnju mnogih velikih klubova, a najbrži i najkonkretniji je bio bavarski gigant.

Kanađanin rođen u Gani imat će ugovor s Bayernom do 2023. a transfer predviđa obeštećenje od 13,5 miliona eura, s mogućnošću da se popenje na 22 sa bonusima.

Sportski direktor Bayern-a Hasan Salihamidžić je oduševljen što je Bayern uspio dovesti talentovanog igrača.

"Alphonso Davies je sjajan talenat. Samo 17, on puno obećava za budućnost. Alphonso već ima sjajne vještine i mnogi su bili zainteresirani za njega. Zato sam veoma zadovoljan što je Davies izabrao FC Bayern. Želio bih da se zahvalim svima onima koji su radili na ovom transferu, naročito našoj skauting službi i pravnom odjelu. To je bio sjajan timski rad", kazao je Braco.

U posljednjoj utakmici protiv Minesote Davies je pokazao o kakvom se talentu radi. Pogledajte video i sve će vam biti jasno. Ili vam ništa neće biti jasno...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti