Salihamidžić otvoreno o "slučaju Neuer", ali i najavio dolazak velike zvijezde

Bayern sprema snažnu momčad

Salihamidžić otvoreno o "slučaju Neuer", ali i najavio dolazak velike zvijezde

E. Škorić

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić marljivo radi na stvaranju jakog Bayerna i za vrijeme pandemije korona virusa.

Nedavno je produžen ugovor talentovanom Alphonsu Daviesu, a uveliko se radi i na produženju saradnje s Manuelom Neuerom. Legendarni golman već devet godina brani za Bayern, ali pregovori su bili u zastoju jer je tražio ugovor do 2025., dok mu je njemački prvak bio spreman dati do 2023. godine.

Problemi su nastali jer su detalji pregovora izašli u javnost, što je naljutilo samog Neura, a sada je Salihamidžić govorio o tome.

"Optimista sam, pa se nadam da bismo mogli produžiti ugovor s Manuelom. Nedavne nesuglasice su interno sređene. On zna da ga izuzetno cijenimo i ja lično znam koliko je važno imati golmana svjetske klase jer sam igrao pored Olivera Kahna. U našem klubu Neuer je jako cijenjen", poručio je Braco.

Nakon što je doveden novi golman iz Schalkea, Alexander Nubel, Bayern prema tvrdnjama Salihamidžića planira dovesti novu zvijezdu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Želimo se pojačati vrhunskim talentom iz Evrope i dovesti internacionalnu zvijezdu koja će povećati kvalitet naše momčadi i pomoći nam da gledatelji uživaju u jakom i atraktivnom nogometu", priznaje 43-godišnji bivši bh. reprezentativac i dugogodišnji igrač Bayerna.

"Svi se zalažemo za to da osvojimo Ligu prvaka, ali takođe da ne postanemo ekonomski nestabilni", rekao je Salihamidžić nakon što je upitan da li je moguća zvijezda koja će doći Leroy Sane iz Manchester Cityja, koji je bio već u pregovorima s Bayernom prošle godine, prije nego se teško povrijedio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Sane & Upamecano
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi