Salihamidžić: Razgovarat ću s obitelji i onda vidjeti hoću li nastaviti igrati

Braco ne zna da li nastavlja karijeru

Salihamidžić: Razgovarat ću s obitelji i onda vidjeti hoću li nastaviti igrati

Edmir Škorić

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Hasan Salihamidžić još nije odlučio hoće li nastaviti karijeru.

Salihamidžić je završio svoju avanturu u Wolfsburgu nakon što trener i sportski direktor Vukova Felix Magath nije želio da produži ugovor 35-godišnjem veznjaku.

 

Braco je na Volkswagen Arenu stigao prošlog ljeta iz Juventusa i tada je potpisao jednogodišnji ugovor. Ove sezone upisao je 15 nastupa u Bundesligi te jedan u Njemačkom kupu, postigavši četiri gola.

 

"Sada sam na godišnjem odmoru i nakon toga ću sjesti za stol sa svojom obitelji i posavjetovati se da li sam spreman nastaviti ili ću odustati. Tada ćemo vidjeti da li sam spreman da igram ili odustajem. Nisam tužan. Drago mi je što mi je trener Feliix Magath dao priliku da opet igram. Bilo je ovo dobro vrijeme", kazao je Salihamidžić u intervjuu za Sport1, potom prokomentiravši poraz njegovog bivšeg kluba u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja.

 

"Ovo je očito tragedija. Kada izgubite dva finala u tri godine, onda na vama ostaje trag. Jako sam tužan, bio bih vrlo sretan da su momci pobijedili u subotu. Treba vremena da se igrači oporave nakon ovog poraza".

 

Bavarci su ispali na penale. Tragičar je bio Bastian Schweinsteiger, koji je promašio zadnji penal, a onda je Didier Drogba pogodio za slavlje Engleza. Inače, niko se skoro nije usudio pucati penal... 

 

"Vrlo upitno je zbog čega se igrači ne usude pucati penale. To nije tipično za Bayern. Morat će se suočiti sada s kritikama".

 

Arjen Robben je promašio odlučujuća dva penala. Prvo za naslov u prvenstvenoj utakmici protiv Borussije Dortmund, a zatim i u prvom produžetku finala Lige prvaka protiv Chelseaja. 

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je jedan od onih koji se uvijek usude pokušati nešto napraviti. Naravno, nije imao sreće prilikom izvođenja tih jedanaesteraca. No, s druge strane, on je jako hrabar i uvijek pokušava nešto, uvijek je u potrazi za jedan-na-jedan situacijama i de za loptom".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.