Salihamidžić: Sve što ostvarimo u Brazilu je dodatni bonus

Legendarni Braco za SportSport.ba

Salihamidžić: Sve što ostvarimo u Brazilu je dodatni bonus

Najtrofejniji igrač Bosne i Hercegovine svih vremena Hasan Salihamidžić s nestrpljenjem isčekuje Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

Negova Bosna i Hercegovina po prvi će put biti sudionik velikog takmičenja. Salihamidžić sam plasman na Mundijal vidi kao veliku stvar za svoju domovinu, a svaki pozitivan rezultat u Brazilu kao dodatni bonus. Tokom Mundijala bit će dio projekta televizijske kuće ZDF, a danas je dio slobodnog vremena izdvojio za kratak razgovor za naš portal.

Upitali smo ga da li je zadovoljan igrom i rezultatima u utakmicama protiv Obale Slonovače i Meksika.

„Generalne probe su uspjele. Vidi se da smo spremni, u reprezentaciji koliko vidim nema nikakvih problema,“ kazao je Salihamidžić.

„Veliki uspjeh je sam plasman u Brazil. Sve što tamo uspijemo ostvariti samo je dodatni bonus. Igrali smo super kvalifikacije i u potpunosti zaslužili nastup u Brazilu. Država, Fudbalski savez i reprezentacija su bili zreli za veliko takmičenje. Sve je to dio jednog dugotrajnog procesa čiji sam sudionik bio i ja sam. Konstantno smo u posljednjih šest godina bili u uzlaznoj putanji. Pritiska zbog toga ne smije biti. Mi smo debitanti na Svjetskom prvenstvu i teško je očekivati neke historijske rezultate. Dobro je što će momci osjetiti jedno veliko takmičenje.“

Salihamidžić smatra da bez obzira što ćemo igrati po prvi put na velikoj smotri možemo proći u drugi krug.

„Argentina je među tri najbolje reprezentacije na svijetu. Naši igrači također igraju u velikim klubovima, a mi kao reprezentacija u posljednje vrijeme izgledamo zaista dobro. Nije nemoguće da ih iznenadimo. U slučaju da protiv njih osvojimo bod sigurno ćemo proći dalje, ali i ukoliko izgubimo od njih, šanse će sigurno i dalje postojati jer smo kvalitetom objektivno ispred Nigerije i Irana. Ja se nadam da ćemo proći u drugi krug.“

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za kraj smo Salihamidžića upitali i koga vidi kao favorita broj jedan za osvajanje Mundijala, a on je odgovorio:

„Teško je takve prognoze davati. Brazil, Argentina, Njemačka ili Italija. Pozitivna iznenađenja mogu biti Čile i Belgija. Sigurno će biti i negativnih iznenađenja,“ kazao je za kraj legendarni Hasan Salihamidžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.