Salihović asistirao, loš dan za Misimovića

Guizhou Rehne konačno slavio

Salihović asistirao, loš dan za Misimovića

Guizhou Rehne slavio je pobjedu nad Shijiazhuangom u okviru 29. kola kineskog prvenstva. 

Konačan rezultat susreta glasio je 2:1, a vodeći gol domaćem Shijiazhuangu nakon asistencije Wanga donio je Mulenga u 28. minuti. 

Minimalno vodstvo domaći su imali sve do 41. minute. Asistenciju Salihovića iskoristio je Zhang Chenglin i pogodio za izjednačenje, a u 72. minuti Guizhou Rehne je mogao i preokrenuti rezultat.

Ipak, bivši bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović nije uspio pogotiti mrežu s bijele tačke, da bi potom Feng Renliang ispravio njegovu grešku i u 82. minuti postigao pogodak i donio Guizhou Renheu važnu pobjedu.

Ovom pobjedom Guizhou Rehne je prekinuo seriju loših rezultata i trenutno zauzima pretposljednju poziciju u kineskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.