Salihović: Klub ostavljam na zdravim nogama, imamo najbolji raspored i možemo biti prvaci
Klub iz Turbeta vratio se u Drugu ligu Zapad i u prvoj polusezoni zabilježio sjajne rezultate

NK Vlašić hit prvog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad

Salihović: Klub ostavljam na zdravim nogama, imamo najbolji raspored i možemo biti prvaci

Samir Mlaćo

FK Vitez i NK Travnik dva su prvoplasirana tima Druge lige Zapad nakon prvog dijela sezone.  Imaju po 28 osvojenih bodova, a njihov prvi pratilac je NK Vlašić. Tim iz Turbeta ima 25 osvojenih bodova, te sigurno možemo reći da je hit prvog dijela sezone.

Vlašić se protekle sezone vratio u Drugu ligu Zapad, a šef struke Salih Salihović ističe da je ponosan na same rezultate, te rad klub u proteklom periodu.

"Naravno da sam zadovoljan. Klub je iz Kantonalne lige ušao u Drugu ligu Zapad. Napravili smo sjajan rezultat, svi su istakli da smo hit prvenstva, a definitivno je da smo igrali najljepši nogomet. Najefikasniji smo momčad u ligi (32), imamo i prvog strijelaca lige Jasmina Imširovića.... U par utakmica smo oštećeni, te da nije bilo toga danas bi bili daleko ispred ostalih timova. Vratili smo i tu neku pozitivu u nogomet poslije ružnih scena na početku, sve ekipe u Turbe dolaze i odlaze sa osmijehom, bez obzira kakav da je rezultat. Niko nije imao primjedbi na nas i to me posebno raduje", priča Salihović za SportSport.ba.

Apelovao je na čelnike Saveza da posebnu pažnju posvete delegiranjima službenih lica, te ističe da je infrastruktura kod određenih klubova nikako nezadovoljava ovaj rang takmičenja.

"Liga je bila veoma korektna, veoma je zanimljiva i kada se urede te stvari koje sam naveo onda će sve biti još mnogo bolje. Za dobrobit cjelokupnog nogometa".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

I pored sjajnog rezultata neće ostati na čelu struke kluba iz Turbeta.

"Vlašić će u drugi dio sezone ući sa novim trenerom. Klub zaista ostavljam na zdravim nogama, imamo sjajan raspored i možemo biti prvaci. Zahvaljujem se Upravi kluba na čelu sa predsjednikom i potpredsjednikom koji uložili mnogo truda i sredstava da Vlašić bude tu gdje jeste. Posebno hvala i igračima, a za njih 4-5 sam siguran da mogu igrati Premijer ligu", dodao je ambiciozni Salihović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi