Salihović: Misimović je "kriv" za moj dolazak u Guizhou

Bh. dvojac u Kini

Salihović: Misimović je "kriv" za moj dolazak u Guizhou

Adnan Beganović

U nastavku sezone u redovima kinseskog Guizhou Rehnea će igrati i bosanskohercegovački fudbaleri Sejad Salihović i Zvjezdan Misimović.

Nakon 13 odigranih kola Guizhou se nalazi na pretposljednjem mjestu tabele sa 10 osvojenih bodova i po svemu sudeći će do kraja prvenstva voditi grčevitu borbu za ostanak u eliti.

U borbi za ostanak ovoj kineskoj ekipi pomoći će Salihović, koji je stigao iz Hoffenheima, te Misimović, koji se na molbu predsjednice vratio iz penzije kako bi pomogao svom nekadašnjem klubu.

Transfer Salihovića u Guizhou je iznenadio fudbalsku javnost, a nekadašnji fudbaler Hoffenheima tvrdi da je Misimović "kriv" za njegov dolazak u Kinu.

"Zvjezdan mi je rekao da će potpisati za Guizhou, zato sam se i ja odlučio za isto. Nisam bio nezadovoljan u Hoffenheimu, ali neke su se stvari malo promijenile, pa sam se odlučio za odlazak. Zahavljujem se svom bivšem klubu s kojim sam imao još godinu dana ugovora jer nisu pravili probleme oko mog odlaska u Kinu", istakao je Salihović za kineske medije.

"Zvjezdan mi je rekao da se u Kini igra na visokom nivou. Gledao sam neke utakmice i mislim da je liga veoma konkurentna, te da ovdje nije lako igrati kao što mnogi misle", dodao je bh. fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti