Salihović: Očekujemo da budemo u vrhu, na Piroti ćemo se nadigravati

Vlašić dobro otvorio novu sezonu

Salihović: Očekujemo da budemo u vrhu, na Piroti ćemo se nadigravati

Samir Mlaćo

Nogometaši Vlašića pravi su hit u novoj sezoni Druge lige FBiH grupa Zapad uz vodeću momčad Bratstva.

 Momčad iz Turbeta koju sa klupe predvodi Salih Salihović ima sedam osvojenih bodova i zauzima treće mjesto, što je svakako veliki podstrek nogometašima i stručnom štabu ovog kluba za naredne utakmice.

"Novajlije smo u ligi i osvojili smo sedam bodova, te smo zadovoljni. Odigrali smo dosta solidno prva četiri kola. u Kiseljaku smo ispustili pobjedu, a zatim nadigrali Brekovicu. U Hanoj Biloj protiv Rudara je bilo 1:1, a jučer smo savladali Busovaču sa 4:0. Zadovoljan sam, pokazali smo zavidan kvalitet, te mislim da će mi ove sezone biti u vrhu tabele", kaže za SportSport.ba trener NK Vlašić Salih Salihović.

Nakon nemilih scena u prijateljskom duelu protiv Iskre u Bugojnu, Salihović je zadovoljan ponašanjem njegovih igrača u novoj sezoni. Raduje ga pohvale protivnika koje dolaze na račun njegovog kluba bez obzira na rezultat meča.

"Imali smo te neke incidentne situacije, ali i to se popravlja. Raduje nas što naši gosti iz Turbeta odu zadovoljni i kažu da smo pozitivna priča, te da smo ih poštovali na terenu i van njega".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U narednom kolu Vlašić će do obližnje Pirote. Rival će biti nekadašnji premijerligaš NK Travnik.

"To je naš lokalni derbi. Nažalost, Travnik je tu gdje jest. Naravno, oni su favoriti, ali mi se idemo nadigravati s željom da pokažemo dopadljiv nogomet i ostvarimo pozitivan rezultat", kazao je za kraj razgovora Salihović, stručnjak koji je svakako jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate ovog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti