Salihović: Ponosan sam zbog nominacije
Sejad Salihović, jedan od konkurenata za nagradu "Idol nacije"

Izbor najboljeg fudbalera BiH u 2008. godini

Salihović: Ponosan sam zbog nominacije

Sejad Salihović, jedan od deset nominovanih u Izboru fudbalera godine BiH kojeg organizuje SportSport.ba, takođe, prisustvaće svečanoj manifestaciji u četvrtak u sarajevskom „Domu mladih“.

„Dolazim u Sarajevo na Izbor fudbalera godine naše zemlje. Nemam puno toga reći, osim da sam ponosan što sam se našao u izboru nominovanih za tako značajnu nagradu. Doputovaću zajedno sa klupskim saigračem i svojim velikim prijeteljem, Vedadom Ibiševićem. Za nas obojicu to je velika stvar“, istakao je Salihović potvrdivši danas dolazak na Izbor fudbalera godine BiH.

Salihović je apsolutno zaslužio da se nađe među nominovanima, jer je u dresu Hoffenheima briljirao u protekloj polusezoni. Stoga ga je selektor glavne konkurencije Sergej Barbarez uvrstio među deset najboljih u 2008. godini.

Fudbaler_Godine_2008_230x300Ko će i četvrtak ponijeti titulu najboljeg bosanskohercegovačkog fudbalera?„Zahvalan sam i Barbarezu, jednom od naših najboljih igrača svih vremena koji me nominovao među najbolje. Kada vas jedan veliki igrač i čovjek nominuje za nagradu, to znači da sam sigurno obavio dobar posao u Njemačkoj, ali i utakmicama reprezentacije Bosne i Hercegovine“, rekao je Salihović, kandidat za nagradu "Idol nacije".

Podjsetimo, Izbro najboljeg fudbalera godine BiH održaće se u četvrtak (8. januara 2009. godine) u sarajevskom „Domu mladih“ Centra Skenderija sa početkom u 19:30 sati, a uz direktan TV prenos na „Mreži plus“.
Pokrovitelj Izbora je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti