Nakon poraza od Slovaka

Salihović: Sada moramo „osloboditi naše glave“

Sejad Salihović, u meču sa Slovačkom, našao se u jednoj novoj ulozi u odnosu na ranije utakmice i mjesto na kojem je igrao. Prema zamislima selektora Sušića, mjesto lijevog beka Sejo je prepustio Senadu Lulić, a on je preselio u vezni red na poziciju na kojoj uglavnom igra i u svom Hoffenheimu. 

Ipak, niti ova rokada nije dala željeli rezultat, poraz od Slovačke stigao je možda i u pravo vrijeme da razbudi sve one koji su nas smatrali apsolutnim favoritima. 

„Željeli smo pobijediti, mi smo ekipa koja je jaka kod kuće, ali jednostavno nije funkcionalisalo. Trudili smo se i stvarali smo koje nismo uspjeli realizovati. Sada moramo 'osloboditi naše glave', zaboraviti na ono što je bilo jer za tri dana igramo novu utakmicu u Slovačkoj“, kazao Sejad Salihović nakon utakmice i prvog poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014, te dodao:

„U našoj ekipi dosta je iskusnih igrača vjerujem da ćemo na kraju uspjeti“. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.