Salihović se vraća nakon suspenzije, Mujdža dočekuje HSV

Hannover gostuje u Stuttgartu

Salihović se vraća nakon suspenzije, Mujdža dočekuje HSV

A. Haznadarević

Susretom Mainza i Nürnberga, večeras će biti otvoreno jedanaesto kolo njemačke Bundeslige.

Tradicionalno, samo jedan susret je planiran za petak, dok će u subotu biti odigrano pet, a u nedjelju preostala tri meča.

 

Domaćin večerašnjeg duela Maniz, ove sezone je sasvim solidna osma momčad na tabeli, te ako izuzmemo posljednje kolo u kojem su poraženi na gostovanju kod zahuktalih Apotekara, Mainz će biti dosta težak rival četrnaestoj ekipi Bundeslige Nürnbergu.

 

U subotnjem dijelu programa, svih pet susreta igrat će se u isto vrijeme (15:30), a pored zanimljivog duela ove sezone odličnog Eintrachta i minhenskog Bayerna na Allianz Areni, na fudbalskim terenima ćemo imati priliku i da gledamo dvojicu bh. reprezentativaca Mujdžu i Salihovića.

 

Mensur Mujdža će sa svojim Freiburgom dočekati HSV, te u direktnom okršaju pokušati osvojiti sva tri boda, i tako prestići na tabeli ekipu iz Hamburga, koja je trenutno na devetom mjestu sa samo jednim bodom više.

 

Nakon četiri kola suspenzije zbog teškog prekršaja i crvenog kartona u susretu šestog kola sa Augsburgom, naš reprezentativac Sejad Salihović vratit će se u tim, te ukoliko mu trener ukaže povjerenje nakon dužeg odsustva, biće u prilici da već sutra protiv Fortune svojoj momčadi pomogne da nastavi bilježiti odlične rezultate, kao što je to bio slučaj u prethodnom kolu kada su savladali drugoplasirani Schalke rezultatom 3:2.

 

Od subotnjih duela još treba istaći gostovanje branioca titule Borussiju Dortmund kod posljednjeplasirane momčadi Augsburga. Dortmund će tako nakon remija u Madridu pokušati doći do nova tri boda, u borbi za priključak prvim mjestima koja vode u evropska takmičenja.

 

U nedjelju, pred nama su susreti Wolfsburga i Bayer Leverkusena, Furtha i M'Gladbacha, te nama vjerovatno i najzanimljiviji meč Ibiševićevog Stuttgarta i Hannovera.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vedad Ibišević je svoj tim vodio i do pobjede u Evropa ligi na gostovanju u Kopenhagenu, te će sada ispred sebe imati tim koji stoji nešto bolje na tabeli sa jednim bodom više na kontu. Stuttgart je na desetom, dok je Hannover na šestom mjestu, pa će ovo biti idealna prilika za Švabe da se po prvi put ove sezone domognu ozbiljnijih pozicija, nakon što su imali prilično blijed start sezone.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.