Salihović se vratio u porazu od Schalkea, pobjeda Freiburga

Dortmund savladao Švabe

Salihović se vratio u porazu od Schalkea, pobjeda Freiburga

A. Haznadarević

Okončano je prvih šest susreta 27. kola njemačke Bundeslige, u kojima je Borussija Dortmund savladala Stuttgart sa 2:1, Freiburg je nadigrao Borussiju M'Gladbach sa 2:0, dok je težak poraz Hoffenheima od Shalkea rezultatom 3:0 obilježio povratak našeg Sejada Salihovića nakon duže pauze. 

Ibiševićev Stuttgart je na svom terenu dočekao aktuelne prvake Borsussiju Dortmund, te ih u punom smislu riječi namučio. Poveli su gosti u 29. minutu preko Piszceka, a poravnanje Švabama je donio Maxim u 63. Sedam minuta kasnije domaći ostaju sa igračem manje na terenu, nakon što je Niedermeier zaradio drugi žuti karton. Hrabri Stuttgart se je borio sa deset igrača, ali ipak onda u 83. minutu Lewandowski riješava pitanje pobjednika, te postavlja konačnih 2:1. 

 

Hoffenheim je sa novim porazom još više gurnut ka Cvajti, a ovoga puta je slavio Schalke sa 3:0. Pogađali su Hoger u 71., Raffael u 79. i Pukki u 83. minutu. Ipak, ono što je mnogo važnije od poraza je to da se naš reprezentativac Sejad Salihović konačno vratio nakon operacije meniskusa, a u igru je ušao u 74. minutu, kada je zamijenio Johnsona. Treba dodati i to da je potencijalni bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao 79 minuta za svoj Schalke.

 

Freiburg, čije boje brani još jedan bh. reprezentativac Mensur Mujdža, savladao je Borussiju M'Gladbach na svom terenu sa rezultatom 2:0. Oba gola je postigao Max Kruse, prvi u 69., a drugi u 91. minutu meča. Naš reprezentativac je odigrao odličnih 86 minuta meča.

 

Bundesliga, 27. kolo, rezultati:

Augsburg - Hannover 0:2

Fortuna - Bayer Leverkusen 1:4

Freiburg - M'Gladbach 2:0

Mainz - Bremen 1:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke - Hoffenheim 3:0

Stuttgart - Dortmund 1:2









Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.