Salihović strijelac u pobjedi Hoffenheima

Salihović strijelac u pobjedi Hoffenheima

Adnan Beganović

Prije nekoliko trenutaka završeno je i preostalih pet utakmica 32. kola njemačkog fudbalskog prventva. Sejad Salihović u pobjedi Hoffenheima u gostima kod Arminije (2:0) bio je strijelac jednog pogotka. 

Nakon što su u prošlom kolu slavili na svom terenu i tako prekinuli crnu seriju, fudbaleri Hoffenheima i večeras su došli do trijumfa. Iako su bodovi bili mnogo potrebniji domaćoj Arminiji ekipa naših Salihovića i Ibiševića nije mnogo marila za to i nakon dobre igre svih 90 minuta zasluženo je slavila. Hoffenheim je došao u vodstvo u 25. minuti preko Velingtona, a pogodak za konačnih 2:0 postigao je Sejad Salihović u 83. minuti iz jedanaesterca.


 

Eintracht je u Frankfurtu doživio pravi potop od Werdera. Gosti su slavili sa 5:0 i ovo je jedan od težih poraza Eintrachta u posljednje vrijeme. Strijelci za Werder bili su Frings u 51. i 56., Tziolis u 60., Pizarro u 62. i Almeida u 77. minuti susreta.

Do veoma bitnih bodova u borbi za titulu došli su fudbaleri Stuttgarta na gostovanju u Gelsenkirchenu. Gosti iz Stuttgarta došli su u vodstvo već u 15. minuti preko novopečenog reprezentativca Elfa, Cacaua, a na 1:1 poravnao je Ivan Rakitić u 39. minuti. Pogodak za konačnih 2:1 i veliko slavlje popularnih "Švaba" postigao je Marica u 57. minuti susreta.

Hamburg je nakon ispadanja iz Kupa UEFA i poraza u prvenstvu od Werdera, konačno našao žrtvu. Na svom terenu bio je bolji od Bochuma (3:1). Pogotke za HSV postigli su Guerrero i Olić (dva), dok je za Bochum jedini pogodio Freier.

U derbiju začelja igranom u Cottbusu domaći fudbaleri poraženi su od Borussije (M) (0:1) i na taj način su svoje šanse za ostanak u društvu najboljih sveli na minimum. Pogodak za Borussiju i tri boda koja ih najvjerovatnije ostavljaju u Bundesligi postigao je Dante u sudijskoj nadoknadi vremena.

Rezultati 32. kola:
Cottbus – Borussija (M) 0:1
HSV – Bochum 3:1
Arminia – Hoffenheim 0:2
Eintracht – Werder 0:5
Schalke – Stuttgart 1:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poredak: Wolfsburg 63, Bayern 63, Hertha 62, Stuttgart 61, HSV 58, Dortmund 55, Hoffenheim 51, Schalke 49, Bayer 46, Werder 45, Hannover 39, Koln 35, Eintracht 33, Borussia (M) 30, Bochum 28, Arminia 27, Cottbus 27, Karlsruhe 23

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.