Salihović: Trenera St. Gallena poznajem još iz Njemačke

Novi izazovi za Sejada

Salihović: Trenera St. Gallena poznajem još iz Njemačke

U Švicarskoj najzvučnije pojačanje januarskog prijelaznog roka je Sejad Salihović.

Nekadašnji reprezentativac BiH se nakon epizode u Kini vratio u Evropu, a u narednoj polusezoni će braniti boje švicarskog prvoligaša St. Gallena. U svom prvom intervjuu Salihović je otkrio kako je došlo do saradnje sa St. Gallenom. 

"Sa trenerom St. Gallena sam bio u kontaktu od ranije, poznajemo se još iz vremena kada sam igrao u Njemačkoj. Sada kada sam postao slobodan igrač ukazala se prilika da dođem i pomognem mladoj ekipi", kazao je Salihović, te se osvrnuo na ambicije.

"Trener je sportski veoma ambiciozan i to je za mene bilo veoma važno kada sam razmišljao da li da dođem ili ne. Cilj je da postignemo nešto i da pobijedimo u što više utakmica", istakao je 32-godišnji bh. fudbaler. 

Salihović ne krije da je u proteklom periodu prikupljao informacije o St. Gallenu. 

"U St. Gallenu igra nekoliko igrača koje od ranije poznajem iz njemačke Bundeslige. Vjerujem da je ovo kvalitetan tim i da ćemo već u nedjelju upisati novu pobjedu", riječi su Salihovića koji je u novom klubu zadužio 'desetku'. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi