Službeno: Salihović potpisao za St. Gallen

Bh. fudbaler zadužio "desetku"

Službeno: Salihović potpisao za St. Gallen

Bivši bh. reprezentativac Sejad Salihović danas je i zvanično okončao potragu za novim klubom. 

Kao slobodan igrač 32-godišnji Salihović se u proteklom periodu povezivao s nekoliko klubova. Pominjali su se Hertha, Hoffenheim, Sporting Gijon, ali na kraju završio je u švicarskom prvoligašu St. Gallenu.

Trenutno šestoplasirani tim tamošnje Superlige je danas objavio informaciju da je Salihović potpisao ugovor do kraja tekuće sezone, a da će predstavljati veliko pojačanje uvjeren je i trener Joe Zinnbauer. 

"Salihović će donijeti stabilnost našem timu, radi se o izuzetno iskusnom igraču. On je u dobroj formi i siguran sam da će nam biti od pomoći u ovom kratkom roku", izjavio je Zinnbauer, prenosi klupska stranica. 

Najveći trag u karijeri Salihović je ostavio u Hoffenheimu čiji dres je nosio 11 godina, a posljednji angažman je imao u kineskom drugoligašu Beijing Rehneu.

U St. Gallenu je zadužio dres sa brojem 10. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije