TSG je spreman da napiše historiju

Salihović: Za nas je ovo važna utakmica, želimo u polufinale

Nakon što je u dresu svog Hoffenheima upisao 150. nastup, bh. reprezentativca Sejada Salihovića i njegove saigrače u srijedu očekuje utakmica osmine finala DFB Cupa gdje će im protivnik biti Wolfsburg.

"Nije loše, pet puta smo se uspjeli plasirati među osam najboljih ekipa u DFB Cupu", rekao je na početku uvodne emisije za klupsku TV bh. reprezentativac Sejad Salihović, a potom se prisjetio prethodnih protivnika:

"Kada poče takmičenje u kupu nikada nije lako igrati na samom početku pogotovo protiv ekipa koje su sretne što će uopšte igrati protiv vas, za njih je to utakmica sezone".

Već u drugom kolu TSG je imao mnogo teži zadatak, a u susretu protiv Energie Cottbusa Hoffenheim je plasman u narednu fazu izborio tek u produžecima.

"Nismo imali straha. Mislim da smo utakmicu kontrolisali cijelim njenim tokom, posjed lopte je bio na našoj strani, ali mi smo strpljivo čekali na naše šanse", rezimirao je kratko Salihović susret čiji je regularni dio završen sa 0:0, ali su fudbaleri iz Sinsheima u produžecima protivniku uspjeli postići čak tri gola.

U osmini finala više nije bilo šale za TSG. Gostovanje kod Schalkea bio je pravi test za izabranike Markusa Gisdola. U ovoj utakmici gosti su nastupili u žutim dresovima, a u pobjedi Hoffenheima od 3:1 Salihović nije nastupio.

"Mislim da nije stvar u našim žutim dresovima. Stvar je bila veoma jasna nakon što smo već na poluvremenu vodili sa 3:0. Bila je to jedna odlična utakmica za nas. Jednostavno smo zaslužili pobjedu", poentirao je bh. reprezentativac.

Hoće li Hoffenheim pobjedom nad Wolfsburgom po prvi puta u svojoj historiji izboriti polufinale DFB Cupa znati će se sutra, a Sejo kaže:

"Veoma je važno za cijelu ekipu da dosta navijača dođe na utakmicu i da nas podrže na pravi način. Vjerujem i mislim da će ekipa na terenu odreagovati na pravi način ukoliko atmosfera i podrška na tribinama bude prava. Za nas je ovo važna utakmica, želimo u polufinale".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Cup, osmina finala:
11. februar
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund (20:45) 


12. februar
Hoffenheim - Wolfsburg (19:00)
Bayer Leverkusen - K'lautern (19:00)
HSV - Bayern (20:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.