Salihović: Želja mi je da zaigram za Bayern, ali...

Bh. fudbaler ostao bez kluba

Salihović: Želja mi je da zaigram za Bayern, ali...

E. Čaušević

Nekadašnji bh. reprezentativac Sejad Salihović ovog prije nekoliko dana ostao je bez kluba jer je odlučio raskinuti ugovor sa kineskim Beijingom.

Salihović je proteklih nekoliko sezona igrao u Kini iz koje je stigao iz Hoffenheima. Ipak, bh. fudbaler prije nekoliko dana odlučio je raskinuti ugovor s kineskom ekipom, a za njemačke medije izjavio je da mu je želja da se vrati u Bundesligu.

"Već na ljeto sam znao da ću napustiti Beijing. Klub se okrenuo drugom igraču koji dolazi van Azije, a zbog pravila za strance više nije bilo mjesta za menje. Ova odluka je za mene bila nejasna jer sam na zadnjoj utakmici postigao dva gola. Ljetos nisam uspio da se dogovorim oko raskida ugovora tako da sam ostao u Kini. Ipak, sada je sve završeno", rekao je Salihović.

Nekadašnji bh. reprezentativac dodao je da ne žali zbog svoje odluke da iz Hoffenheima ode u Kinu.

"Nije mi uopšte žao. Nisam bio sretan odlukama trenera u Hoffenheima, a čelnici Beijinga su me uvjerili da dođem u Kinu i došao sam. Kinezi ulažu dosta novca u fudbal, ali će im trebati mnogo godina da dođu na nivo fudbala u Evropi".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemačke medije zanimalo je gdje bi Salihović volio nastaviti svoju karijeru, te da li je još uvijek u kontaktu sa nekadašnjim saigračem Vedadom Ibiševićem.

"Volio bih igrati za Bayern, šalim se. Bilo bi sjajno kada bih se vratio u Bundesligu jer je to najbolja liga na svijetu. Naravno da sam u kontaktu s Vedadom jer je on moj dobar prijatelj. Prošao je kroz težak period u Stuttgartu, ali sam sretan što se ponovo vratio u pravu formu", zaključio se Salihović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije