Mladi Nigerijac novo pojačanje Zvijezde 09

Kayode potpisao

Mladi Nigerijac novo pojačanje Zvijezde 09 · Zvanično

Eldar Ganibegović

Zvijezda 09 slaže igrački kadar pred početak sezone u kojoj će ponovo igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Danas je tim iz Bijeljine ozvaničio dolazak mladog Nigerijca.

Novo pojačanje Zvijezde 09 je 20-godišnji Nigerijac Saliman Kayode, ozvaničio je danas klub iz Bijeljine.

Saliman je ugovor sa našim klubom potpisao na tri godine, a zadužio je dres broj 17. Saliman dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je ugovor istekao sa FK “Zlatibor”.

U karijeri je branio boje Giant Brillars Football Club u Nigeriji, FK Zlatibor Srbija.

U prošloj sezoni imao je učinak 4 gola i 3 asistencije nakog čeka je skrenuo pažnju brojnim klubovima iz zemlje i inostranstva", objavili su iz Zvijezde.

✍️🔴⚪️| Krilni napadač Saliman Kayode (20) novo je pojačanje našeg kluba Saliman je ugovor sa našim klubom potpisao na...

Posted by FK Zvijezda 09 on Thursday, July 6, 2023
Oglasi

Ovo je drugi igrač koji je u Zvijezdu stigao iz Zlatibora, nakon desnog beka Stefana Veličkovića. 

Dva možda i najbolja pojačanja Zvijezda je dovela iz Tuzla Cityja, a u pitanju su Sedad Subašić i Nebojša Gavrić.

Osim njih, akvizicije Zvijezde pred povratničku sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine su: Milan Savić, Miloš Ostojić, Petar Karaklajić, Luka Damjanović, Milan Jelovac, Mladen Jutrić i Lazar Kulić koji se priključio iz omladinskog pogona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, prije nekoliko dana održan je žrijeb Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Zvijezda će u prvom kolu u goste kod Veleža. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi