Salpingidis s dva nova gola "zaprijetio" Begoviću

Napadač PAOK-a i Grčke igra u životnoj formi

Salpingidis s dva nova gola "zaprijetio" Begoviću

Edmir Škorić

Do novih pobjeda u 25. kolu grčke Superlige stigli su nogometaši Panathinaikosa i PAOK-a.

Posebno nas zanima PAOK-ov napadač i grčki reprezentativac Dimitris Salpingidis. Igra u nevjerovatnoj formi i danas je postigao oba pogotka za svoju momčad u pobjedi kod Palataniasa. Njegovu briljantnu partiju donekle je zasjenio crveni karton u 76. minuti.

 

Jedini (auto)gol za domaće postigao je Itandje, golman gostiju iz Soluna. Salpingidis je u posljednjih pet utakmica postigao čak šest pogodaka. 

 

Asteras je pogotkom Rayosa Serne tek u 90. minuti stigao do "trice" protiv Panthrakikosa, dok je Figueroa u 78. minuti bio siguran s 11 metara za trijumf Panathinaikosa kod kuće protiv Kerkyre. 

 

Superliga, 25. kolo:

Asteras - Panthrakikos 1:0 (Rayos Serna 90)

Panathinaikos - Kerkyra 1:0 (Figueroa 78 - penal)

Platanias - PAOK 1:2 (Itandje 24 - ag/ Salpingidis 3, 32)

Potražite više informacija na temu Super League:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.