Salzburg bolji od Standarda uz tri crvena kartona na meču

Odigrani susreti trećeg kola Evropske lige u grupi C

Salzburg bolji od Standarda uz tri crvena kartona na meču

Svoje utakmice u okviru trećeg kola Evropske lige igrali su i klubovi u grupi C. 

Salzburg je na svom terenu ugstio Standard iz Liježa. Gosti su u 37. minuti susreta ostali sa deset igrača na terenu, a drugi žuti, a potom i crveni karton dobio je Mehdi Carcela. Samo četiri minute kasnije istu sudbinu doživio je Mane. Na odmor se otišlo bez golova. 

Domaći do vodstva dolaze nakon osam minuta u nastavku. Dvostruki strijelac iz prošlog kola, Alan ovaj put je u ulozi asistenta, a strijelac je Soriano. Gosti u 67. minuti susreta ostaju sa devet igrača nakon crvenog kartona Kanua. U 85. minuti Ramalho pogađa za 2:0, da bi samo dvije minute kasnije smanjio Mujangi sa bijele tačke i tako postavio konačan rezultat. 

U drugom susretu ove grupe Elfsborg je na svom terenu dočekao Esbjerg. Gosti su prvi došli do gola, a strijelac je u sedmoj minuti susreta bio Andreasen. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Esbjerg. 

Do dva gola prednosti Esbjerg dolazi u 68. minuti susreta, a strijelac je opet Andreasen. Samo par minuta kasnije vraćaju se domaći. Mrežu Esbjerga zatresao je Jonsson. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije