Salzburg na nevjerovatnih plus 20, kapitulirao i Sturm

Anel Hadžić igrao 90 minuta

Salzburg na nevjerovatnih plus 20, kapitulirao i Sturm

Salzburg je nastavio sa dominacijom u austrijskoj Bundesligi, a nova žrtva je Sturm Graz Anela Hadžića. 

Samo osam minuta bilo je potrebno Salzburgu da povede, a strijelac je bio Ramalho. Šest minuta kasnije Mane je povećao na 2:0, da bi rezultat prvog poluvremena (0:3) pogotkom u 32. minutu postavio Kampl.

Pola sata prije kraja Hutter je pogodio spostvenu mrežu za 0:4, dok je Kainz tri minuta prije kraja postigao počasni pogodak za Sturm.

Mogao je tim iz Graza i do drugog gola samo dva minuta kasnije, ali je Beichler promašio penal.

Anel Hadžić odigrao je svih 90 minuta u poraženom timu i tako izborio poziv za meč protiv Egipta. Selektor Safet Sušić nedavno je najavio da će Anel Hadžić i Tino Sven Sušić dobiti pozive za pomenutu utakmicu u slučaju da budu starteri ovog vikenda.

Salzburg je suvereni lider Bundeslige sa 55 bodova, čak 20 više od drugoplasiranog Grodiga, dok je Sturm sedmi sa 27 bodova.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Tipp 3 Bundesliga, 23. kolo:

Sturm Graz – Salzburg 0:4 (Kainz 87./Ramalho 8., Mane 14., Kampl 32., Hutter – ag. 58.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti