Salzburg na pragu Lige prvaka, Krasnodaru prednost protiv PAOK-a

Liga prvaka, play-off

Salzburg na pragu Lige prvaka, Krasnodaru prednost protiv PAOK-a

E. Škorić

Večeras su odigrane prve utakmice play-offa Lige prvaka.

Salzburg je gostovao u Tel Avivu i kao favorit je na kraju slavio s 2:1 protiv domaćeg Maccabija, mada je loše krenulo po Austrijance.

Biton je postigao sjajan pogodak u devetoj minuti, lobovavši golmana Salzburga. Imao je Maccabi tih 1:0 do kraja prvog dijela, iako su se redale šanse pred izraelskim golom.

No, u nastavku potpuni preokret. Već u 49. minuti Mađar Szoboszlai pogađa s penala za 1:1, a u 58. minuti Okugawa zabija za 2:1, što je bio i konačan rezultat, pa je za sada Salzburg bliže grupnoj fazi Lige prvaka, ali morat će to da ovjeri u revanšu.

Zanimljivo je bilo i u Krasnodaru u duelu istoimene domaće momčadi i PAOK-a. Grci su u sedmoj minuti promašili penal, tačnije kapiten Pelkas, no iskupio se u 32. minuti kada je pogodio za 0:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Novi penal u 39. minuti, ovaj put za Ruse, a Claesson zabija za izjednačenje, da bi Cabella u 70. minuti na asistenciju Berga donio veliko slavlje Krasnodaru, ali će PAOK u Solunu tražiti plasman dalje.

Golova nije bilo u duelu praške Slavije i danskog Midtyjllanda (0:0), pa tu ostaje sve neizvjesno i u revanšu.

Top Komentari

user1597849779
Vidite da su 2 utakmice....lp
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi