Salzburg ponizio Admiru

Austrijska Bundesliga

Salzburg ponizio Admiru

E. Škorić

Nogometaši Red Bull Salzburga očitali su pravu lekciju iz nogometa Admiri u 24. kolu austrijske Bundeslige...

Vodeći Salzburg je pred svojim navijačima ugostio Admiru i vlastitim navijačima poklonio puni set zabave. Šest je puta gostujući golmna vadio loptu iz vlastite mreže.

Sulimani je rano doveo Admiru u vodstvo, ali to se očito nije svidjelo domaćim igračima, pa su do kraja zabili šest komada. Prvi je postigao Lazaro u 30. minuti, a u prvom dijelu zabijao je još Soriano. U nastavku hat-trick Alana, jedan gol potencijalnog hrvatskog reprezentativca Žulja.

Sazburg ima 58 bodova, čak 19 više od drugoplasiranog Grodiga, te 79 postignutih pogodaka iz 24 utakmice uz samo 19 primljenih! Impresivno, zar ne?

Kada je riječ o Admiri, ona je devetoplasirana od deset austrijskih bundesligaša sa 21 bodom. Ima barem sreću da je Innsbruck lošiji.

Austrijska Bundesliga, 24. kolo: 
RB Salzburg - Admira 6:1 (Lazaro 30, Soriano 45, Alan 48, 61, 90, Žulj 59 / Sulimani 2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.