Salzburg preokretom do nove pobjede, Prevljak na klupi

Austrijska Bundesliga

Salzburg preokretom do nove pobjede, Prevljak na klupi

Fudbaleri Red Bull Salzburga u prvom susretu 18. kola austrijske Bundeslige u gostima su savladali bečku Austriju rezultatom 4:2.

Tim iz Beča poveo je već u trećoj minuti preko Gorgona, da bi u 21. minuti Grunwald povisio prednost za sigurno vodstvo od 2:0 na poluvremenu.

U nastavku susreta uslijedila je prava golijada u režiji gostiju. Vodstvo je prvo ublažio Alan u 52. minuti, da bi potom u roku od svega osam minuta postigao još dva pogotka i preokrenuo rezultat.

Konačnih 4:2 postavio je Sabitzer u 68. minuti susreta.

Bh. internacionalac Smail Prevljak pobjedu svog tima odgledao je s klupe za rezervne igrače, a Red Bull Salzburg nakon današnjeg trijumfa zadržao je lidersku poziciju.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Austrijska Bundesliga, 18. kolo

Austria Wien - Red Bull Salzburg 2:4 (Gorgon 4., Grunwald 21. / Alan 52., 58., 60., Sabitzer 68.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti