Salzburgova „petarda“ pukla na „Areni bez briga“

Austrijska Bundesliga, 8. kolo

Salzburgova „petarda“ pukla na „Areni bez briga“

Fudbaleri Red Bull Salzburga prosto su protutnjali kroz „Arenu bez briga“, kako se popularno zove stadion Rieda, kojeg su gosti iz Mocartovog rodnog grada počastili „petardom“ u okviru 8. kola austrijelske Bundeslige.

Gostujući sastav već je u 9. minuti golom Ramalhoa stigao do vodstva, da bi samo sedam minuta kasnije Alan povidio na 2:0. Isti igrač je u 31. minuti postigao svoj drugi pogodak na susretu za visoko vodstvo Salzburga već nakon prvih 45 minuta utakmice.

U 61. minuti dvostruki strijelac Alan zaradio je direktan crveni karton u meču koji je obilovao oštrim startovima, a glavni arbitar meča pokazao je devet žutih kartona. Četiri domaćim i pet gostujućim fudbalerima.

Iako su pola sata prije kraja igre imali igrača više, indisponirani fudbaleri Rieda nisu uspjeli napraviti apsolutno ništa. Da stvar bude gora do posljednjeg sudijskog zvužduka primili su još dva gola.

Za 4:0 u korist Salzburga u 65. minuti precizan je bio Kampl, da bi konačnih 5:0 stiglo nakon autogola Rieglera u 74. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Salzburg, koji je jedina neporažena ekipa u Bundesligi, ovom se pobjedom vratio na lidersku poziciju austrijskog prvenstva sa 18 osvojenih bodova.

Austrijska Bundesliga, 8. kolo
Ried – Red Bull Salzburg 0:5 (Ramalho 9, Alan 16, 31, Kampl 65, Riegler 74 OG) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.