Samaras je Celticov Deda Mraz
Dva gola Samarasa

Najveći poklon navijačima Celtica

Samaras je Celticov Deda Mraz

M. Maksimović

Dvije godine su navijači Celtica čekali pobjedu na Ibroxu i napokon su je dočekali. Drugog dana Nove godine je iskusni Georgios Samaras sa svoja dva gola navijačima Celtica poput Deda Mraza donio navijačima Celtica najveći moguči poklon.

Prije 297.prvenstvenog okršaja Rangersa i Celtica, malo ko je davao neke šanse gostima koji ove sezone ne igraju onako kako se to od njih očekuje, međutim danas kada je najviše trebalo bili su najbolji.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo ništa spektakularno. Domaća ekipa je bolje krenula. Lee McCulloch je već u 5.minuti nakon kornera dobro šutirao glavom ali je Emilio Izaguirre uz pomoć prečke spasio goste.

Celtic se početnog pritiska oslobodio nakon dvadeset minuta igre i nakon toga uglavnom ekipe vode borbu na sredini terena, bez konkretnih, onih pravih prilika.

U nastavku su gosti ''namirisali krv'', prvu priliku i to veliku ima Samaras, ali lopta ide pored gola. Ako Grk nije zabio tada jeste u 62.minuti. Joe Ledley je poslao jednu dugu loptu prema Samarasu koji bježi Bougherri i Weiru, ali i nepotrebno istrčalom McGregoru za svoj prvi gol ove sezone.

Taj gol kao da je dao krila igračima Celtica koji osam minuta kasnije stižu do drugog gola. Samarasa je oborio u kaznenom prostoru Whittaker, a iskusni napadač se pobrinuo i za drugi gol preciznim udarcem sa bijele tačke.

Nakon drugog gola je ekipa Waltera Smitha krenula na sve ili ništa, ali je opet malo toga konkretnog napravila u napadu. Najbolje prilike za gol su imali naš Saša Papac i Madjid Bougherra.

Na drugoj strani su itekako opasni bili Beram Kayal i Samaras ali će se njihove prilike brzo zaboraviti, jer Celtic je na kraju slavio 0:2.

rnrn rnrn

rnrn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.