Samaras završio karijeru, odmah našao novi posao
Nekadašnji napadač Celtica, West Broma, Zaragoze... preuzet će, kako stvari stoje, mesto izvršnog direktora grčkom prvoligašu OFI-ju u kojem je ujedno i ponikao (Foto: EPA).

Proslavljeni grčki napadač

Samaras završio karijeru, odmah našao novi posao

Proslavljeni grčki napadač Georgios Samaras odlučio je da u 33. godini stavi tačku na svoju nogometnu karijeru.

Samaras koji je najveći dio karijere proveo u Celticu posljednji angažman je imao u Turskoj, gdje je igrao za Samsunspor, a prekid karijere, kako prenose grčki mediji, neće značiti i napuštanje nogometa.

Sve su prilike da će Samaras preuzeti mjesto izvršnog direktora u OFI-ju s Krete za koji inače igra naš Marko Mihojević, što i ne čudi s obzirom da se radi o klubu iz njegovog rodnog Herakliona, u kojem je i ponikao.

Seniorsku karijeru Samaras je započeo u Heerenveenu, igrao je onda u Manchester Cityju iz kojeg je 2008. godine otišao u Celtic s kojim je u Škotskoj osvojio mnoštvo trofeja. Poslije epizode u Celticu je oblačio još dresove West Broma, Hilala, Zaragoze, Samsunspora, no lopte se i nije mnogo naigrao.

Potražite više informacija na temu Super League:

Za reprezentaciju Grčke je odigrao 81 utakmicu i pritom je postigao devet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi