Samardžić u novim izazovima: Zadovoljan sam, želimo ispuniti zacrtani cilj

Napustio BiH

Samardžić u novim izazovima: Zadovoljan sam, želimo ispuniti zacrtani cilj

S. Mlaćo
Nakon veoma kvalitetnih partija u prvom dijelu sezone Prve lige FBiH Sinan Samardžić (25) odlučio je napustiti bihaćko Jedinstvo.

Samardžić, nekadašnji član mostarskog Veleža, skrasio se u Austriji, tačnije timu ASK Klagenfurt, te ima visoke ambicije.

Nastavak sezone uskoro slijedi, a Samardžić je već pobrao simpatije u novoj sredini. Vjeruje da bi u što skorijem roku mogao 'izgraditi' sebi put ka višim rangovima austrijskog nogometa.

“Veoma sam zadovoljan uslovima i uvjetima u klubu u koji sam došao. Na ljeto sam imao ugovor sa ekipom iz treće lige, međutim zbog povrede nisam potpisao. Sada sam došao u drugi klub koji ima velike ambicije. Uslovu za treniranje su na višem nivou od ostalih klubova u kojim sam bio. Ovom prilikom želim se zahvaliti Mehi Zlatiću koji je najzaslužniji za moj dolazak u Austriju. Nadam se da ćemo u narednom periodu ako Bog da doći do cilja koji smo zacrtali. Želim se zahvaliti i Almedinu Hoti, bivšem igraču Sarajeva koji mi je također mnogo pomogao pri dolasku u moj novi klub“, kazao je Samardžić za SportSport.ba.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi