Razočarani Makedonci

Samardžiski: Drastično smo oštećeni, Ilievski: Imamo motiva

Makedonija je danas poražen u prvom kolu grupe B Eurobasketa koji je počeo danas u Sloveniji, a bolji od Makedonaca bili su Crnogorci rezultatom 81:80. U ovome meču bili je nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka za koje Makedonci smatraju da su direktno utjecale na ihod same utakmice.

„Nadam se da će ostatak prvenstva biti ovakav, ali jako mi je žao što se jedna ovako lijepa utakmica na ovakav načion zvršila. Mislim da smo stvarno drastićno oštećeni i da smo se s pravom dunili. Malo mi je čudno da je sudija sam priznao koš, pa je potom sam poništio svoju odluku i mislim da je lopta trebala da bude naša na kraju. To su bile dvije veoma bitne odluke koje su nam mogle dati šansu za pobjedu koju mislim da smo zalužili. Ne kažem da Crna Gora nezasluženo pobijedila, borila se do samog kraja, nisu se predavali, ali nije mi svejedno kad se ovako izgubi, boli me duša i na kraju krajeva mnogo utiče na tebe i bude ti mnogo teško“, kazao je Predrag Samardžiski koji je danas postigao četiri poena u meču protiv Crne Gore.

Vlada Ilievski proveo je večeras 27 minuta na parketu tokom koji je uspio postići deset poena.

„Definitivno mislim da je bila dobra utakmica, mi smo na kraju usojeli da prospemo prednost koju smo imali. Dopustili smo Crnogorcima da se vrate, da na kraju budu u nekoj pshihološkoj prednosti, ali dobro...Svi kažu da je Bjelica potegao obruč, to se sigurno vidi na snimku i ako svi kažu one nema potrebe da kažu što nisu vidjeli i još je sudija pokazao lošu odluku. Malo ne fer ispalo sve ovo, ne fer je blaže reći, za ono što se dogodilo. Nema smisla u ovome da se ne pogleda zadnji snimak i da se vidi šta je i kako je bilo, mislim zadnji napad“, kaže vidno razočarani Ilievski. 

„Mi smo takva ekipa, tako da je sve moguće. Motiv imamo, želju i srce“, bio je odgovor beka Makedonije na pitanje kakve su njihove šanse u sutrašnjem duelu protiv Litvanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.