Piksi objavio širi spisak igrača za Euro, na njemu i Samed Baždar
Samed Baždar u dresu mlade reprezentacije Srbije protiv Engleske prošle godine u Bačkoj Topoli

Odabrao BiH?

Piksi objavio širi spisak igrača za Euro, na njemu i Samed Baždar

Edmir Škorić

Svi selektori reprezentacija koje će igrati na Evropskom prvenstvu bili su primorani da pošalju šire spiskove igrača u UEFA, a to je učinio i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Nije obnavljen zvaničan spisak od čak 50 igrača koji konkurišu za Evropsko prvenstvo, ali mediji u Srbiji navode da je na njemu čak sedam golmana, među ostalim i Mile Svilar, čuvar mreže AS Rome koji je nastupao za Belgiju.

Pored njega tu su i Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Dragan Rosić, Veljko Ilić, Boris Radunović i Filip Stanković.

Na spisku je i napadač praške Sparte koji je u sjajnojn formi Veljko Birmančević, ali još neki igrači koji nisu često igrali u dresu Srbije poput Dejana Joveljića. Uroša Spajića, Matije Nastasića, Nemanje Stajića, Miahjla Ilića, Milana Gajića, Koste Nedeljković, Saše Zdjelara, Nikole Čumića, Stefana Mitrovića, Mihaila Ristića, Petra Ratkova...

No, nama je posebno za oko zapao mladi napadač Partizana Samed Baždar. On je, prema pisanju portala Sportske.ba, prihvatio da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i u budućnosti želi biti dio naše selekcije.

Oglasi

Ta informacija je tek objavljena u bh. medijima, dok je očito Piksijev širi spisak u UEFA otišao nešto ranije.. Navodno je Baždar u dogovoru sa porodicom i nakon ugodnih razgovora sa predstavnicima FSBiH donio odluku da promijeni sportsko državljanstvo iako je igrao u prijateljskim mečevima za Orlove.

To bi značilo da je talentovani napadač bio spreman odreći se i odlaska na Euro u Njemačku, pa je vrlo vjerovatno da ga neće biti na narednom spisku srbijanskog selektora i da će ga uskoro na svoj spisak uvrstiti Sergej Barbarez.

Dragan Stojković moraće da do 3. juna skrati najširi spisak i odluči se za maksimalan broj fudbalera na koje računa za EURO 2024. Poslednji datum za onih 26 koji će igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije jeste 7. jun, šest dana nakon što se Orlovi okupe i krenu put Njemačke.

Reprezentacija BiH nije izborila nastup na Euru, ali će imati svejedno "malo evropsko prvenstvo", kao što je juče rekao selektor Barbarez, pošto će imati paklene junske izazove u Newcastleu protiv Engleske 3. juna i šest dana kasnije u Empoliju protiv aktuelnog evropskog prvaka Italije.

Top Komentari

Chupy
Hajd neka smo i mi poceli nekome nesto "krasti", pa nek vide kako je ??? Nama evo 30 godina kradu, njihove reprezentacije u svemu su od 50% nasih, Bosanskohercegovackih igraca.
1 0
BoSniaN_BuLL
Sve se radi, samo da poslje nema mogucnost da promjeni reprezentaciju!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi