FK Partizan prodaje najvećeg bisera: Samed Baždar pred fenomenalnim transferom
Mladi napadač seli u Italiju (Foto: Marko Metlaš MN Press / AFP)

Odlazi u Italiju?

FK Partizan prodaje najvećeg bisera: Samed Baždar pred fenomenalnim transferom

Midhat Šljivak

Mladi napadač FK Partizan Samed Baždar mogao bi ovog ljeta napraviti veliki transfer. 20-godišnji reprezentativac Srbije navodno bi trebao biti novo pojačanje Bologne.

Samed Baždar jedan je od najtalentovanijih srbijanskih fudbalera. Napadač iz Novog Pazara igra zaista dobro u redovima Partizana i svojim igrama je privukao pažnju iz najjačih evropskih liga.

Mediji u Srbiji prenose da bi Baždar uskoro mogao napraviti spektakularan transfer u Seriju A. Za njegove usluge navodno je zainteresovana Bologna.

Tim s Renato Dall'Ara stadiona iza sebe ima nestvarnu sezonu. Ostvaren je plasman u Ligu prvaka i sada se traže pojačanja s kojim bi tim spremno dočekao historijske utakmice.

Baždar je navodno jedan od igrača koji bi mogao stići. Partizan i Blogona su u pregovorima i vidjet ćemo hoće li se transfer zaista i završiti.

Talentovani napadač je ove sezone odigrao ukupno 30 utakmica za beogradske crno-bijele i ima učinak od osam golova i jedne asistencije.

Oglasi

Nedavno je Baždar debitovao i za reprezentaciju Srbije. Dobio je minutažu na meču s Kiprom, a nalazi se na širem popisu Dragana Stojkovića za predstojeće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Baždar se povezivao i s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Međutim, on je jasno poručio kako ga druge selekcije pored Srbije ne zanimaju.

"Poštujem Bosnu i Hercegovinu, ali moj izbor je samo Srbija. Sve ostalo nema smisla. Nije istina da sam prihvatio bilo kakav poziv BiH", rekao je o toj temi Baždar.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vidjet ćemo hoće li mladi napadač naći svoje mjesto među putnicima za Njemačku, ali nema nikakve dileme da je on budućnost fudbalske reprezentacije Srbije.

Top Komentari

user1714061798
NEViDimga u italiji
0 0
Delegat
Bezobrazluka novinarskog pa nije se nikad povezivao sa B iH sta vam je vise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti