Sami Khedira se nakon 10 godina vratio u Bundesligu, danas potpis ugovora

Dogovorio saradnju s Herthom

Sami Khedira se nakon 10 godina vratio u Bundesligu, danas potpis ugovora

E. Škorić

Tridesettrogodišnji njemački veznjak Sami Khedira vraća se u Bundesligu.

Prema informacijama Kickera, Khedira je u glavnom gradu Njemačke, Berlinu, od subote i svjetski prvak 2014. godine spreman je da potpiše za Herthu.

Danas bi trebao da obavi ljekarski pregled, a zatim potpiše ugovor. Defanzivni vezni je inače 2010. godine napustio Bundesligu, nakon što je 2007. sa Stuttgartom bio prvak, a nakon što je 10 godina proveo igrajući za velikane kao što su Real Madrid i Juventus, slijedi povratak kući.

Khedira nije dobio ove sezone priliku kod Andrea Pirle, bio je otpisan i morao je da napusti Staru damu s kojom je osvojio pet naslova prvaka Italije i tri Kupa, a u 145 utakmica postigao je 21 gol uz 14 asistencija.

Top Komentari

Zoilomas
Ufffff ovo je vise ofirno postalo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti