Bekrić: Pojačat ćemo se, ali biće sigurno i odlazaka, sve u dogovoru sa šefom Akrapovićem

Sportski direktor kluba sa Grbavice

Bekrić: Pojačat ćemo se, ali biće sigurno i odlazaka, sve u dogovoru sa šefom Akrapovićem

S. Mlaćo

Da li će nova godina donijeti i bolje dane za FK Željezničar, ostaje da se vidi. Plavi su danas pod palicom novog trenera Brune Akrapovića obavili prozivku, a odmah je odrađen i prvi trening.

Da li će nova godina donijeti i bolje dane za FK Željezničar, ostaje da se vidi. Plavi su danas pod palicom novog trenera Brune Akrapovića obavili prozivku, a odmah je odrađen i prvi trening. 

Navijači su se okupili oko terena sa umjetnom travom kako bi ispratili samu prozivku, a pojavio se i sportski direktor kluba Samir Bekrić.

Bekrić je u dogovoru sa Upravom do sada angažovao vezistu Haruna Karića, ali i novog šefa struke, ali očekivati je još nekoliko novih imena, što je i sam priznao danas pred kamerama nekadašnja 'desetka' kluba sa Grbavice.

"Na početku sezone je bilo sjajno, Evropa i sve, ali onda pad. Ovi momci nisu zaboravili igrati, a sada je došao novi trener i čast mi je što je jedno takvo igračko i trenersko ime stiglo u naš klub. Akrapović ima njemački mentalitet, želimo da to prenese na naše momke i vjerujem da ćemo u drugom dijelu biti mnogo bolji, te da ćemo obradovati naše navijače, a oni su to itekako zaslužili", rekao je Bekrić.

Najavio je promjene u igračkom kadru.

Oglasi

"Učinit ćemo sve da dovedemo dva-tri kvalitetna igrača, u dogovoru sa šefom struke. Znamo da je zimski prelazni rok težak, svi igrači su pod ugovorom, ali gledat ćemo da se kvalitetno pojačamo".

Da li su neki igrači blizu potpisa?

"Biće promjena. Neki igrači će možda da odu, a nadam se da ćemo dovesti par igrača. Šef će odlučiti i vidjeti na koga računa, sjest ćemo i napraviti rez. Možda bude i nekih izlaznih transfera, vidjet ćemo sve ubrzo".

Zanimalo nas je da li Akrapović sa sobom dovodi i pomoćnike?

"Pričamo o tome, pa ćemo znati za par dana".

Oglasi

Plavi su trebali na pripreme u Španiju, ali sve je propalo pred kraj prošle godine. Sada će prema svemu sudeći u Međugorje. Bekrić se zahvalio prvom čovjeku sportskog centra u Međugorju Niki Dodigu.

"Sve se promijenilo, morali smo brzo reagovati. Prvi dio je na Grbavici, a drugi dio u Međugorju. Zahvaljujem se Niki Dodiku našem prijatelju koji nam je izašao u susret i pokazao je još jednom da je veliki prijatelj kluba".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači su Željina velika snaga, a Bekrić je imao poruku za njih.

"Mi moramo da se skupimo, to je jedino rješenje i pravi put. Moramo se uzdati u svoje snage, nadam se da smo neke teške periode prevazišli, a neke ćemo prevazići, no uvijek moramo biti skupa i uvjeren sam da će tako i biti", dodao je Bekrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Svaka cast Bekriji. Radi odlican posao. Bori se kao lav.
5 0
Bravo rumeni direktore! Doveo si klub do potpunog kraha. Pogledaj samo svoja pojačanja od ljetos i sve je jasno kao dan. Ali imaš nekog ko te štiti i to tako jako da ti po tom pitanju skidam kapu. Ali nećeš još dugo. Tipovima poput tebe, ahmedbegovica, nurke, hasanbegovica i kovačevića doživotno zabraniti da priđu Grbavici.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi