Samir Bekrić: U Koreji mi je odlično

Bh. internacionalac se dobro snalazi na Dalekom istoku

Samir Bekrić: U Koreji mi je odlično

Samir Bekrić, najbolji igrač Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni, od naredne će sezone nositi braniti boje korejskog kluba Incheon, odakle je prešao iz redova sarajevskog Željezničara.

Odlazak na drugi kraj svijeta Bekriću je godio, jer, kako kaže, brzo se navikao na novu državu, grad, klub i saigrače.

"Klub je jedan od najbogatijih u Južnoj Koreji i ciljevi su uvijek domaće prvenstvo. Ipak, najvažniji trofej je azijska Liga prvaka, s obzirom da su tu takmiče najjače ekipe iz Kine, Japana i ostalih država. Sezona počinje za nekoliko dana i biće sigurno jako teško doći do svih tih trofeja, ali imamo dobru ekipu i sve je moguće", kaže Bekrić u razgovoru za SportSport.ba.

Kako si se navikao na novu sredinu, saigrače...

"Moram priznati da mi je na početku sve bilo malo neobično, ali sada mogu reći da sam se već prilično navikao. Samnom u ekipi igraju dva makedonska reprezentativca, Dušan Savić i Dragan Čadikovski, pa su mi oni pomogli da se prije naviknem na novu sredinu. Uslovi u klubu su zaista fenomenalni, grad je prelijep i nalazi se na moru, tako da sam oduševljen cijelom situacijom", kazao je Bekrić.

Pratiš li rezultate svog bivšeg kluba?

"Naravno da pratim. Ostao sam u kontaktu sa svim igračima i stručnim štabom, na čelu sa Amarom Osimom. Gledao sam utakmicu sa Hapoelom i mogu vam reći da Izraelci nisu toliko bolji. Jesu bolji, ali ne za pet goloba, a Željo je stvarno imao loš dan i ostao je bez četvorice igrača iz prošle sezone. Svi mi koji smo otišli bili smo standardni i to se jako osjetilo. Ipak, siguran sam da će Osim sa saradnicima vratiti ekipu na pravi put i da će Željo u revanšu pokazati da se radilo samo o lošem danu", zaključio je Bekrić u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.