Frane Ikić nije bio jučer na prozivci Željezničara, zašto?

Transfer je sve izvjesniji

Frane Ikić nije bio jučer na prozivci Željezničara, zašto?

E. Škorić

Jedan od najboljih igrača Željezničara iz prvog dijela sezone, Frane Ikić, nalazi se na izlaznim vratima Grbavice.

Već smo ranije pisali da je Ikić na meti jednog turskog i jednog ruskog kluba, a prema onome što saznajemo, transfer je "blizu realizacije".

Ikić je svojim igrama privukao pažnju na sebe, a ove zime i sam je želio napraviti novi korak u karijeri, iako je u više navrata ponovio da je imao zaista posebne momente u Željezničaru kojeg će se rado sjećati.

Štoper koji je odigrao 16 utakmica i postigao gol uz dvije asistencije u prvom dijelu sezone u Premijer ligi BiH, jučer se nije pojavio na prozivci i to bi moglo da posluži kao potvrda transfera koji je ranije najavljen.

Frane Ikić
Frane Ikić FK Velež FK Velež Pozicija: DF

Statistika

16 nastupa
16 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, saznajemo od izvora bliskih igraču da je izostanak s prozivke zapravo došao iz ličnih razloga, a ne zbog potencijalnog transfera. U svakom slučaju, Ikić vjerovatno broji posljednje dane kao igrač FK Željezničar i samo je pitanje trenutka kada će biti potvrđen njegov transfer.

U Željezničaru ne mogu biti sretni zbog toga, Ikić je jedna od važnih karika tim bez koje bi mogli ostati, ali pred Amarom Osimom i njegovim pomoćnicima je sada period u kojem će morati da spremi tim za borbu za Evropu, kako od igrača koje ima na raspolaganju, tako i od onih koji će vjerovatno naknadno doći.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi