Samir Duro karijeru nastavlja u Šibeniku

Samir Duro karijeru nastavlja u Šibeniku

Adnan Beganović

Samir Duro svoju fudbalsku karijeru nastavit će u Hrvatskoj. Naime, danas je Duro potpisao dvogodišnji ugovor s Šibenikom te tako povećao koloniju naših igrača u susjednoj Hrvatskoj.

Duro je već ranije nastupao u hrvatskoj fudbalskoj ligi i to u sezoni 2006/07 kada je nosio dres Međumurja.

Pored već spomenutog Međimurja Duro je nastupao za Igman iz Konjica, Sarajevo, Maribor, Željezničar, Publikum iz Celja, ruski Saturn, a zadnja stanica u karijeri bio mu je Čelik.

Duro je upisao i sedam nastupa za naš nacionalni tim, a veoma je zanimljivo da je njegov stariji brat Ibrahim također igrao u hrvatskoj fudbalskoj ligi, nosio je dresove Zagreba i Rijeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.