Samir Memišević - Groningenov "čovjek za sve"

Vratio se na stopera i oduševio

Samir Memišević - Groningenov "čovjek za sve"

A. Beganović

Proteklog vikenda širom Evrope igrane su utakmice nacionalnih prvenstava, a u pogonu su bili i bosanskohercegovački internacionalci.

U Holandiji su igrane utakmice 28. kola, a NEC Nijmegen čije boje brani Dario Đumić poražen je na gostovanju kod Vitessea (2:1), dok je Groningen za kojeg nastupa Samir Memišević osvojio bod na gostovanju kod Alkmaara (0:0).

Za Groningen je, i to nakon dva susreta suspenzije zbog crvenog kartona u duelu sa Ajaxom, igrao i nekadašnji fudbaler Radnika, a prema ocjenama kolega u Holandiji i tamošnjih fudbalskih stručnjaka uz Rubena Jenssena i Etiennea Reijnena je najzaslužniji za veliki bod Groningena.

Memišević je u Groningenu "čovjek za sve" i nakon što je u proteklom periodu igrao na mjestu desnog bočnog i zadnjeg veznog u duelu sa Alkmaarom je igrao na svom prirodnom stoperskom mjestu.

"U nekoliko proteklih mečeva sam igrao desnog bočnog i zadnjeg veznog, a trener je što je najvažnije bio zadovoljan kako sam odradio posao na svojim da tako kažem neprirodnim pozicijama. Protiv Alkmaara sam igrao stopera i prezadovoljan sam, kako svojom igrom tako i osvojenim bodom. I u ovdašnjim medijima su komentari pozitivni tako da nema razloga za nezadovoljstvo", iz Holandije za SportSport.ba ističe Memišević.

Groningen se trenutno nalazi na 12. mjestu tabele, a nekadašnji fudbaler Radnika i potencijalni bh. reprezentativac nije zadovoljan položajem na tabeli.

"Mi smo šesti klub u Holandiji i morali smo bolje. No, još je mnogo bodova u igri i pokušat ćemo se plasirati u play off. Svjesni smo svi u klubu da će biti teško, no nećemo se predati. Već sutra igramo domaći susret protiv NEC Nijmegena i očekujemo pobjedu", govori Memišević.

Rijetke slobodne trenutke provodi odmarajući i družeći se sa "našim ljudima".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Kada sam slobodan uglavnom odmaram. Ponekad odem u grad na ručak ili večeru i to sa prijateljem koji je takođe Bosanac i moj saigrač. Sve je pretežno bazirano na odmoru i relaksaciji", zaključio je Memišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije