Zeljković je imao šta reći na oproštaju od FK Velež

Možda i ostane u Premijer ligi BiH

Zeljković je imao šta reći na oproštaju od FK Velež

S. Mlaćo
Samir Zeljković se jučer i zvanično oprostio od FK Velež. Zeljković je završio svoju uspješnu epizodu u Mostaru i sada će krenuti u nove izazove.

Ugovor mu je istekao, a postoji mogućnost da ostane u Premijer ligi, s obzirom da se povezuje sa FK Sarajevo.

”Samir Zeljković rođen je 4. septembra 1997. godine u Sarajevu. Stigao je 19. jula 2018. godine iz FK Igman. Prve fudbalske korake napravio je u Akademiji FK Sarajevo, da bi karijeru kasnije nastavio u NK TOŠK Tešanj kao posuđeni igrač. Nakon TOŠK-a, karijeru je nastavio u konjičkom Igmanu, u kojem je proveo jednu sezonu. Član FK Velež postaje 19. jula 2018. godine.

U crvenom dresu je odigrao ukupno 149 utakmica, u kojima je upisao dva pogotka i dvije asistencije. Poznat je po nevjerovatnom sprintu pri kojem je postigao brzinu od čak 36.07 km/h!

Zlatnim je slovima upisan u bogatu historiju našeg kluba, kao član generacije koja je izborila plasman u UEFA Europa konferencijsku ligu, te po prvi put u modernoj historiji osvojila Kup Bosne i Hercegovine”, objavili su jučer iz FK Velež.

Nedugo zatim putem Instagrama oglasio se Zeljković koji je bio veoma emotivan.

Oglasi

”Rođeni moji, hvala vam za pet godina podrške, ljubavi i prijateljstva. Zajedno smo prošli dosta toga, ispisali stranice historije kluba i riječi ne mogu opisati koliko sam ponosan na svaku minutu koju smo proveli zajedno. Čast i zadovoljstvo je bilo nositi dres Veleža i hvala vam što ste uvijek bili uz nas.

Želio bih se zahvaliti svim uposlenicima i Upravi kluba, bivšim i sadašnjim, trenerima od kojih sam mnogo naučio i mojim saigračima. Za kraj, najveće HVALA Red Armyju za svu podršku, svaku pjesmu i aplauz. Do nekog sljedećeg puta…“, napisao je Zeljković.

FK Velež je jučer napustio i Haris Ovčina te navijači sigurno imaju razloga za brigu.

Ovčina se u posljednje vrijeme u Veležu nije naigrao, tačnije nije bio u kombinaciji za drugi dio sezone nakon što nije pristao na smanjenje plate.

Uredno je izvršavao svoje obaveze, ali jasno je da to nikome nije donijelo dobro. Ovčina je bio bez minutaže na utakmicama, a Velež bez bitnog igrača, te na kraju Rođeni nisu uspjeli izboriti Evropu, iako su bili u igri preko prvenstva i Kupa do samog kraja.

Ovčina je u FK Velež stigao u julu 2016. godine i brzo osvojio simpatije navijača Veleža, te je kasnije postao i kapiten tima. Upisao je 154 zvanična nastupa, te dodao 19 golova i 20 asistencija.

Sa Rođenima je najprije osvojio naslov prvaka Prve lige FBiH, a zatim i Kup naše zemlje u sezoni 2021/22.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada je vrijeme za rastanak i sigurno je to bio emotivan trenutak za njega.

Ipak, krenut će u nove izazove, a prednost će mu biti što će imati 'čiste' papire. Njegove kvalitete dobro su poznate, u Veležu je često bio ključna karika, pa ponuda mu sigurno neće nedostajati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1660808179
Rođeni sisajte pitarsku kitu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi