Kreće gradnja tribine na stadionu Rođeni: Do kraja sedmice bit će raspisan tender

Kreće gradnja tribine na stadionu Rođeni: Do kraja sedmice bit će raspisan tender

E. Škorić

Fudbalski klub Velež će na stadionu Rođeni izgraditi novu južnu tribinu. Početak radova će biti veoma brzo, nakon što do kraja sedmice bude objavljen tender.

Upravni odbor FK Velež osigurao je finansijska sredstva za izgradnju južne tribine i nastavio sa odličnim obavljanjem posla. Prema nekim ranijim navodima, radovi će koštati oko 3 miliona KM.

Ove sezone tu je bila smještena montažna tribina na kojoj su bili smješteni gostujući navijači. Očekuje se da će nova tribina imati između 3 i 4.000 mjesta. U sklopu nje bit će smještena loža, prostorije za novinare i VAR soba.

Što se tiče gostujućih navijača, oni će od naredne sezone, odnosno nakon izgradnje nove tribine, biti smješteni na zapadnu tribinu na kojoj se sada nalazi svečana loža.

To će ujedno smanjiti eventualne bliske susrete domaćih i gostujućih navijača, čime će se dodatno poboljšati sigurnost na stadionu.

Velež je minulu sezonu završio porazom u finalu Kupa BiH od Zrinjskog i na šestom mjestu Premijer lige, ali nije uspio da izbori nastup u Evropi, iako je to bila želja svih u klubu.

Sezonu ranije Rođeni su osvojili Kup BiH, te imali zapažene rezultate na evropskoj sceni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub je imao određenih problema posljednjih godinu dana, bilo je velikih promjena u svim strukturama, ali sada svi ujedinjeno žele da naprave Velež još jačim i boljim u svakom smislu.

Nastavak radova na infrastrukturi svakako je nešto što veseli sve navijače u Mostaru i nešto što će doprinijeti poboljšanju uslova na stadionu, te će utakmice Veleža sada gledati još veći broj navijača.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kyle8812
Jedini stadion na svijetu gdje jug i sjever nisu iza gola nego na centralnim tribinama?.Svaka čast za gradnju jedva cekam vidjeti lijep stadion u nasoj drzavici lijepoj miloj!
9 1
user1676312914
Svaka čast! Uskoro će ovo bit najbolji stadion u BiH.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi