Zeljković raskinuo sa Sarajevom, večeras na treningu kod Feđe Dudića

Potpisuje za Radnički

Zeljković raskinuo sa Sarajevom, večeras na treningu kod Feđe Dudića

Adnan Beganović

Još jedan sada već bivši igrač Fudbalskog kluba Sarajeva odlazi u Srbiju kod proslavljenog bh. trenera Feđe Dudića.

Samir Zeljković, 26-godišnji veznjak, raskinuo je ugovor sa Sarajevom, a već sutra službeno će ga predstaviti Radnički iz Kragujevca kojeg sa klupe vodi Feđa Dudić. Večeras je prvi put trenirao sa novim saigračima. Prije njega je Dudić iz Sarajeva doveo Besima Šerbečića.

Zeljković je dio prošle sezone proveo u Uzbekistanu na posudbi gdje je igrao za Bunyodkor, a sada je dogovorio sporazumni raskid saradnje sa Bordo timom.

U međuvremenu je uspostavio kontakt sa Dudićem i Radničkim, te prihvatio poziv iz Srbije, pa će se sa ovom ekipom boriti u pretkolu Konferencijske lige.

Inače, Zeljković je u Sarajevo stigao početkom prošle sezone, ali početkom godine je posuđen Bunyodkoru, gdje je u Superligi odigrao osam utakmica i uspio je postići jedan pogodak.

Oglasi

Bivši igrač Veleža i Igmana nije imao namjeru ostati u dalekom Uzbekistanu, dok je bio svjestan da na Koševu neće dobiti pravu priliku, a Dudić savršeno dobro zna da dovede odgovarajuće fudbalere koji na momente ispadnu iz forme, a onda se ispostavi da posjeduju vrhunske kvalitete.

Dudićev Radnički imao je sezonu iz snova u Srbiji, pa je izboren historijski nastup u Konferencijskoj ligi. Žrijeb je Kragujevčanima bio poprilično dobar, pa će igrati protiv boljeg iz duela Mornar - Dinamo Tbilisi.

Prve utakmice su na programu 25. jula, a revanš susreti sedam dana kasnije.

Održana prozivka FK Sarajevo - Samo dva napadača, veznjaka sedam puta više?

Novi trener FK Sarajevo, Zoran Zekić, danas je obavio prozivku igrača čime su počele pripreme za narednu sezonu.

FK Sarajevo je objavio imena koja su se odazvala na prozivci, a zanimljivo je da su na spisku dva igrača iz napada i sedam puta više veznjaka, njih 14.

Sigurno je da će u narednom periodu biti i dolazaka, te da će Sarajevo s nekim novim snagama krenuti u narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim s Koševa je minulu sezonu završio na 4. mjestu i izborio plasman u pretkola Konferencijske lige.

Dolaskom Zorana Zekića koji će imati odriješene ruke, cilj je na Koševu titula prvaka Bosne i Hercegovine koju će braniti banjalučki Borac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CRVENIDJAVOLI1922
Dobar igrač šteta što je otišao iz Veleža.
3 0
Ecosport
Jbg Samke, ne može u Njanjajevu biti ni blizu ko u Veležu, syebaše te qitari, ali te Feđa spasi. Sretno!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi