Zeljković blizu odlaska iz Veleža

Pregovori su u toku

Zeljković blizu odlaska iz Veleža · Saznajemo

A. Čaušević

Velež će uskoro ostati bez jednog od svojih najboljih igrača, saznaje SportSport.ba.

Zeljković se posljednjih godina etablirao među lidere Rođenih i nalazi se u grupi najzaslužnijih igrača zašto je mostarski klub opet vrhu bh. fudbala.

Ovaj 24-godišnjak koji je prošao omladinske selekcije Sarajeva i TOŠK-a je u Velež stigao prije četiri godine iz konjičkog Igmana.

Kako SportSport.ba saznaje pregovori oko odlaska Zeljkovića iz Veleža su u toku i sve bi trebalo biti uskoro završeno.

Transfer Sarajlije ne dolazi kao iznenađenje s obzirom da je igrao odlično, posebno u periodu kada je ekipu vodio Feđa Dudić.

Zeljković može podjednako dobro igrati na pozicijama štopera i defanzivnog veznog te je po prikazanom definitivno zaslužio iskorak u karijeri.

Kada su u pitanju detalji oko budućeg kluba svi su ''zakopčani do grla'', ali kako je za SportSport.ba potvrđeno ovog pouzdanog fudbalera čeka prvi inostrani angažman i to u prema svemu sudeći u Rusiju.

U nekoliko proteklih godina popularni Zelje je bio član generacije Veleža koja je izborila povratak u Premijer ligu, zatim na euroscenu te kao šlag na tortu osvojanje Kupa BiH. Skupio je 117 nastupa uz dva postignuta gola. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom da ima važeći ugovor sa Rođenim do ljeta naredne godine mostarski klub će inkasirati i određeni iznos novca.

Bit će to drugi izlazni transfer za Velež pošto je ranije i Slaviša Radovića otišao u inostranstvo, tačnije u latvijsku ekipu, Liepaja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Ovi nasi sad mogu samo u Rusiju jer tamo svi bjeze iz lige i drzave pa nema vise ko ni igrat
8 1
f0restinho
2 Liga Rusije , Zeljkovicu jesil normalan?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi