Sammir pobjegao iz Kine, pa se obratio FIFA-i

Wuhan Zall mu duguje skoro tri miliona eura

Sammir pobjegao iz Kine, pa se obratio FIFA-i

Endin Čaušević
Teme:

Nekadašnji fudbaler zagrebačkog Dinama, Sammir, neslavno je završio svoju epizodu u dalekoj Kini.

Mediji u Hrvatskoj prenose da je Sammir pobjega iz Kine jer njegov klub Wuhan Zall nije uplaćivao plate na njegov račun. Kineski klub je nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu dužan skoro tri miliona eura.

Sammir više nije mogao da trpi silna obećanja vlasnika kluba i odlučio je spakovati kofere i vratiti se u Brazil. Ovaj fudbaler je ranije nastupao u Kini za dva kluba, a u ovu zemlju se vratio nakon neuspjelog povratka u Dinamo.

Ovaj fudbaler je u Dinamu po utakmici zarađivao 135.000 eura što je bilo šokantno za sve. Sammir je o svemu odlučio da obavijesti FIFA-u koja će donijeti konačnu odluku. Brazilac želi raskid saradnje i isplatu dugova. Na stolu ima već ponude, ali ne može nastaviti karijeru dok FIFA ne potvrdi da je slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi