Mujčin u TOP 10 po broju nastupa za Dinamo
Foto: EPA

Ima isto kao i Sammir

Mujčin u TOP 10 po broju nastupa za Dinamo

Nekadašnji bh. reprezentativac Edin Mujčin nalazi se na Dinamovoj listi od TOP 10 nogometaša po broju nastupa u plavom dresu. 

Mujčin je većinu svoje karijere proveo u Dinamu, gdje je igrao od 1995. do 2001. i od 2002. do 2005. godine. Sa zagrebačkim klubom je osvojio čak 11 trofeja i igrao je u Ligi prvaka i Kupu UEFA, a po broju odigranih utakmica u dresu Dinama je 9. na listi svih vremena. 

Za vrijeme ere na Maksimiru Mujčin je odigrao ukupno 288 takmičarskih utakmica, a sa njim prošle subote izjednačio Sammir koji je trenutno 10. na listi. 

Ispred su Filip Blašković (294), Marko Mlinarić (307), Zlatko Kranjčar (307), Dragutin Vabec (308), Srećko Bogdan (309), Mirko Kokotović (325), Mladen Ramljak (339) i Dražen Ladić (468). 

Osim Dinama, Mujčin je u fudbalskoj karijeri još igrao za Marsoniju, JEF United, Kamen Ingrad, Lokomotivu, Lučko... Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 24 utakmice i pritom je postigao jedan gol. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi