Sammir se vraća u HNL, pregovara s dva kluba

Nekadašnja zvijezda Dinama

Sammir se vraća u HNL, pregovara s dva kluba

Brazilac s hrvatskim pasošem Jorge Sammir Campos Cruz mogao bi, čini se, ponovo zaigrati u HNL-u.

Nekadašnja zvijezda Dinama od januara je nastupala u Brazilu za Sport Recife, no sportski direktor ovog kluba je otkrio kako je ugovor raskinut, i to zbog Sammirove želje za povratkom u Hrvatsku.

"Odlučili smo da Sammira oslobodimo kako bi nastavio pregovarati s dva kluba iz Hrvatske. Jasno je dao do znanja da želi otići, kazao je Nelo Campos, direktor Sporta, prenose brazilske novine Super esportes.

Sampos nije naveo o kojim je klubovima riječ, no mediji u Hrvatskoj špekulišu kako je jedan od njih Istra, koja je u novu sezonu ušla s većim ambicijama nego lani, kada je do samog kraja strepila za opstanak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U ovoj sezoni Sammir se nije pretjerano proslavio noseći dres brazilskog drugoligaša. Na 12 utakmica uspio je da postigne tek jedan gol, a sada će se, po svemu sudeći, vratiti u HNL u kojem je uostalom i napravio fudbalsko ime.

Za Dinamo je svojevremeno Sammir odigrao 260 zvaničnih utakmica, a partije koje je pružao donijele su mu kasnije transfer u LaLigu, u Getafe, no tu se nije mnogo zadržao. Uslijedila je potom avantura u Kini te povratak u Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti