Samo će se u Mostaru igrati košarkaški gradski derbi

Student se priključio Zrinjskom u elitnom rangu

Samo će se u Mostaru igrati košarkaški gradski derbi

Adnan Beganović

U elitnom rangu bosanskohercegovačke košarke od naredne sezone igrat će i KK Student iz Mostara.

Košarkaši Studenta su u finalnoj seriji Lige Herceg-Bosne sa maksimalnih 3:0 savladali Grude, te su tako izborili plasman u elitni rang.

U posljednjem susretu Studenta i Gruda odigranom u Mostaru pobjednik se nije znao do samog kraja, a u neizvjesnoj završnici bolje su se snašli domaći košarkaši koji su slavili rezultatom 70:68.

Najefikasniji u redovima Studenta bili su Barbarić sa 18, te Bogdanović sa 15 poena, dok je kod Gruda sa 22 poena najefikasniji bio Šušak.

Na kraju dodajmo da će Mostar u narednoj sezoni imati dva člana elitnog ranga (Zrinjski i Student), te da će se jedino u ovom hercegovačkom gradu igrati gradski derbi s obzirom da je Bosna-Royal napustila društvo najboljih, pa će Sparsi biti jedini klub u elitnom rangu iz glavnog grada naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.