Samo čudo može spriječiti FK Sarajevo da ne bude nositelj

Odlične vijesti iz Armenije

Samo čudo može spriječiti FK Sarajevo da ne bude nositelj

A. Čaušević

Kako sada stvari stoje pravo čudo se treba desiti pa da Sarajevo ne bude nositelj prilikom žrijeba prvog pretkola Lige prvaka. 

Odlične vijesti za bh. prvaka stižu iz Armenije gdje se Alashkert praktično oprostio od titule. Ovaj tim je poražan s 0:1 od Noaha, a gol je postigao Kirill Bor.

Za Sarajevo je ključno bilo da titulu ne osvoji Alashkert jer ovaj tim ima koeficijent 5.000 i bio bi ispred Bordo tima prilikom žrijeba.

Dva kola prije kraja Alashkert je pao na četvrto mjesto i kasni pet bodova za vodećim Shirakom i Ararat-Armenijom koji na čelu tabele imaju po 45 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Shirak i Ararat-Aremnija imaju slabije koeficijente od Sarajeva i ne mogu ugroziti bh. prvaka prilikom određivanja nositelja i nenositelja.

Podsjećanja radi Sarajevo ima koeficijent 4.750 i bit će nositelj ukoliko osim Alashkerta titulu u Albaniji ne osvoji i Kukeši koji poprilično kasni za vodećom Tiranom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adnanski
Nositelj ili ne nositelj sasvim svejedno, nasi klubovi mogu odigrati pretkolo, eventualno dva i cao. Ne znam koji k.... ovoliko vijesti u vezi ove gluposti!
2 20
kaskada24
Sreća prati hrabre! Samo žestok tempo i ko zna dokle nas ove godine...
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi