Samo u Grčkoj: Bivši klub Miloša Kostića ima -51 bod!

Acharnaikos doživio katastrofu

Samo u Grčkoj: Bivši klub Miloša Kostića ima -51 bod!

Benevento ima jedan bod, Koeln tri a Metz četiri boda. To je još i dobro kada vidimo da grčki Acharnaikos ima -51 bod!

Ovaj klub je bh. javnosti malo poznat, ali nije ni tolika nepoznanica s obzirom da ga je ne tako davno trenirao Miloš Kostić. Bivši trener Željezničara je nakon otkaza na Grbavici preuzeo ovog grčkog drugoligaša, na čijoj se klupi nije dugo zadržao.

Još tada se dalo naslutiti da bi mogli uslijediti veliki problemi za Acharnaikos, koji je bio u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Klub je nekako uspio ostati u drugoj ligi, ali je upao u još veću dubiozu s obzirom da su se nakupila brojna neisplaćena dugovanja prema fudbalerim i bivšim radnicima

Acharnaikos je od strane Saveza prvo bio kažnjen oduzimanjem 27 bodova i dat mu je rok do kada mora isplatiti dugove. Pošto to nije učinjeno, kazna je uduplana pa su na kraju ovom klubu oduzeta čak 54 boda.

U grčkoj drugoj ligi je odigrano tek šest kola, a Acharnaikos je imao jednu pobjedu i dva poraza dok nije počeo predavati utakmice. Nakon što nisu odigrali tri utakmice u nizu, izgubili su pravo da se nastave takmičiti i sezonu će okončati sa minusom od 51 bod.

Potražite više informacija na temu Super League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi